Egerek

Nick Grabowski

Az Intermouse James Bondja, Chuck Norrisa és MacGyvere egy személyben, minden idők legmenőbb egérkémje. Többszörös kiégéséről szóló vélt vagy valós legendák ellenére sem akad nála keményebb legény a gáton. A közvélemény is őt követeli. Ezért őt küldik el Pokióba, hogy hozza el a világmegváltó terveket (a vezetékes telefon korában vagyunk). Nem hisz a civilizációs csecsebecsékben amúgy sem. Nyugalma sosem hagyja el, 10 játszmából 8-ban veri meg magát sakkban. Megszerzi a terveket, és megmenti a világot, ahogy az illik.

Hello, cicus!

Cégünk mindig az Ön rendelkezésére áll.

Lehet hogy nem bírom Pokióig? Azelőtt meg se kottyant pár ezer mérföld!

Grabowski, megsebesült?
Nem szokásom.

Minden rendben Nick?
Ha a vámra gondolsz, igen.

Lusta Dick

Az egyszemélyes rendőrzenekar, aki folyton fedezi a többieket. Hangosan játszik míg megbeszélések zajlanak, hogy a macskák ne hallgathassák le a tárgyalásokat (teljesen feleslegesen), és őt küldik el hivatalosan Pokióba a tervekért (szintén teljesen feleslegesen). Miután a repülője lezuhan a dzsungelben, egyedül ő éli túl. Megharcol a dzsungelben kígyóval, húsevő virággal, vízeséssel, hogy végül zenei tehetsége miatt ne kerüljön a denevérek tányérjára sem. Később a denevérekkel együtt mentik meg Grabowski-t a levesből!

Egy joghurtot kérek.
Jéggel?
Szalonnával. Sok szalonnával.

Én az Intermouse tagja vagyok! Majd jól ellátják a bajukat! Nem hallják?! Nem hallják?! … Nem hallják.

Ha még egyszer valaki jutalomutazást kínál, én hozzávágok egy követ és elszaladok… jó messzire!

Miért követ engem ez a randa világ?

Szent ég, vízesés! Hát ezért nincs itt egy kajmán se!

Meg tetszenének engedni, hogy szívás előtt még utoljára fújhassak?

Bob Poliakoff

Az Intermouse vezére, sokat látott és tapasztalt főnök. Szkeptikus a pszichotechnikusok működésében, így ő maga megy el Grabowskit felkérni a legújabb küldetésre. Hajlott kora ellenére kiválóan céloz és a feje körül röpködő golyók ellenére is mindig udvarias tud maradni. Szkepticizmusa Grabowski újabb felmondására is kiterjed, így csak elküldi pihenni, de nem fogadja el annak újabb kilépési kísérletét.

De miután kiduhajkodta magát, érdeklődve várjuk beszámolóját.

Ne csigázzon, Edlington, ne csigázzon, mert lerágom a farkát!

Pszichotechnikusok… Döntöttem uraim! Majd én elhozom Cincinátuszt az ekeszarvától!

És még maga panaszkodik nekem? A puszta látványtól is belesajdul a protézisem!

Tudja mit mondott Julius Caesar?
E: Az a fickó aki a műlábában csempészte a heroint?
Az.

Edlington

Az Intermouse kapitánya, aktív tagja, vele együtt érkezünk meg mi is a központba, ahol az igazgatótanács ülésezik. (A rengeteg biztonsági előírás ellenére is felrobbantják a központot nemsokára.) Edlington vállalja hogy Grabowski helyett átviszi az oly nehezen megszerzett terveket a városon, hiába van csak 5%-a a túlélésre. Szerencsére megússza egy kartöréssel a kalandot, amikor gyakorlatilag a teljes macskatársadalom támadja az autót amivel keresztülhajt a városon.

Kis kávé, sok tej, cukor nélkül.

Ugyan, nála (Grabowski) mindig ez van. A kingkongi eset után azt hirdette magáról hogy ő Mickey egér 13. Reinkarnációja. Akkor állandóan meditált és telefüstölte a lakását.
Nielsen: Mindenki röhögött rajta. Viszont azon a nyáron csak őt nem kínozták a szúnyogok!

Tsino-san

Fushimisi professzor mindig tsino-san öltözködő asszisztense, egészen addig míg kimonóját fel nem használja Grabowski repülőépítésre. A professzort kénytelenek hátrahagyni, de ő csatlakozik Grabowskihoz hogy a tervek eljuthassanak az egerekhez, és kiválóan viseli az akciódús utat. A film végére – ahogy az egy csendes női mellékszereplőhöz illik – összemelegedik Grabowskival.

Fushimisi professzor

Japán egérprofesszor, ő dolgozza ki a Macskafogó terveit. Elszántságát mutatja, hogy bár őt megkínozzák a patkányok, nem engedi Grabowskinak hogy orvost hívjon, hanem csak azzal foglalkozik, hogy a terveket el tudja vinni. Ez mondjuk könnyebb lenne, ha nem felejtette volna el, hová rejtette őket, de szerencsére Grabowskinak nem okoz gondot az idős egér szakállából előszedni a mikrofilmet.

Négy szörnyű patkány, berontottak, a terveket keresték. Mindent összetörtek, minket is.

Ha szabad kérnem, a pofonokat ne emlegesse!