Gyakran ismételt kérdések


Miért jött létre ez a gyűjtés?

A MACSKAFOGÓ rendezői kommentárját, valamint alkotói interjúk felvételét és tervezett bemutatójával egybe kötött kiállítást eddig kizárólag magántámogatásokból finanszíroztuk, azonban ezek költsége többszörösen meghaladja pénzügyi lehetőségeinket. Így most láttuk idejét annak, hogy segítséget kérjünk tőletek, más MACSKAFOGÓ rajongóktól, hogy közösen gondoskodhassunk a rajzfilm utóéletéről.


Meddig tart a gyűjtés?

2017. december 31. 18:00-ig, de ezzel együtt amennyiben a körülmények úgy diktálják és látjuk értelmét, meghosszabítjuk a gyűjtést.


Mennyibe kerül ez az egész?

Ennek a projektnek, aminek többek között része a rendezői kommentár és alkotói interjúk elkészítése, az ünnepi vetítés, a hozzá kapcsolódó kiállítás, film relikviák felkutatásának és digitalizálásának (stb) teljes piaci értéke több mint 65 millió forint.

Első lépésként ennek egy kisebb részét 5 millió Ft-ot tűztünk ki célul gyűjtésünknek remélve, hogy ebből valamivel könnyebben folytatni tudjuk a munkánkat. Ez az összeg Nektek köszönhetően azonban egér sebességgel már az első 2 napon összegyűlt! 🙂 Ezért hatalmas köszönet jár minden támogatónnak!

Az eddig és az ezután is beérkező támogatásból adót fogunk fizetni, ajándék tárgyakat gyártani és postázni, az alkotókat támogatni és a fent meghatározott célok finanszírozása mellett a MACSKAFOGÓ utóéletét gondozni.


Kik támogatták eddig a projektet?

Olyan magánszemélyek és cégek támogatták eddig, akik ugyan csak rajongók, szeretik a MACSKAFOGÓ-t és fontosnak tartják annak fennmaradását és méltó utóéletét. A cégek neveit a gyűjtésünk “Leírás” tab-ján a “Kik vannak az akcióban” rész alatt láthatjátok.


Mire fogjátok fordítani a támogatást?

A MACSKAFOGÓ reajzfilm rendezői kommentár és alkotói interjúk utómunkájára, annak díszbemutatójára, az ahhoz kapcsolódó kiállításra valamint a rajzfilm utóéletét fogjuk finanszírozni belőle és ha marad, akkor az eddig előfinanszírozott költségeket fizettjük ki belőle. Ezen kívül adót fogunk fizetni, az ajándék tárgyakat gyártani és postázni, az alkotókat támogatni.


Hol lesz látható a rendezői kommentár és a stáb interjúk?

A rendezői kommentárt és a stáb interjúkat terveink szerint először 2018 tavaszán mutatjuk be a volt Pannónia Filmstúdióban, ott, ahol a rajzfilm eredetileg is készült. Ezt követően még meg kell találnunk a bemutatás legjobb formáját de mindent megfogunk tenni, hogy ez minél előbb megtörténjen és minél több rajongóhoz eljusson.


Mikor lesz látható a Magyar Nemzeti Filmalap által felújított MACSKAFOGÓ moziban, TV-ben? Mikor lehet megvásárolni DVD vagy Blu-ray változatban?

Mivel a MACSKAFOGÓ rajzfilm minden forgalmazási joga felett kizárólag a Magyar Nemzeti Filmalap rendelkezik, amibe se beleszólásunk se rálátásunk sincsen így sajnos nem tudunk erre a kérdésre válaszolni.


Mi történik ha, több támogatás érkezik, mint a kitűzött cél?

Minden további támogatás csökkenteni fogja a már eddigi költségeit valamint támogatja az alkotókat és segít gondoskodni a film utóéletéről, például tovább fejlesztjük és üzemeltetjük a www.macskafogo.hu weboldalt és közösségi oldalait, kiállításokat és vetítéseket szervezünk, tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal és támogatjuk őket, olyan rajzfilm relikviák digitalizálásáról és megőrzéséről gondoskodunk, mint az eredeti képes forgatókönyv vagy a filmplakát, stb. Egyszóval gondoskodunk arról, hogy a MACSKAFOGÓ a neki kijáró módon maradjon fenn az jövő generációi számára.


Mit történik ha, kevesebb támogatás érkezik, mint a kitűzött cél?

A befolyt összeget továbbra is az eredeti terv szerint fogjuk felhasználni, azonban értelemszerűen kisebb mértékben ezzel pedig kockáztatva annak sikerét.


Hogyan gondoskodtok a rajzfilm utóéletéről?

Tovább fejlesztjük és üzemeltetjük a www.macskafogo.hu weboldalt és közösségi oldalait, kiállításokat és vetítéseket szervezünk, tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal és támogatjuk őket, olyan rajzfilm relikviák digitalizálásáról és megőrzéséről gondoskodunk, mint az eredeti képes forgatókönyv vagy a filmplakát, stb. Egyszóval gondoskodunk arról, hogy a MACSKAFOGÓ a neki kijáró módon maradjon fenn az jövő generációi számára.


Milyen kockázatai vannak a gyűjtésnek?

Fontos figyelembe venni, hogy az ünnepek alatt tapasztalható megnövekedett postai forgalom miatt nem tudjuk garantálni, hogy minden termék időben (december 24-ig) megérkezik. Természetesen mindent megteszünk majd, hogy ez ne így legyen de érdemes csúszásokkal számolni. Megértéseteket előre is köszönjük! Emellett lehetőséget fogunk biztosítani az ajándékok személyes átvételére is. Ennek pontos helye és ideje még szervezés alatt van.

Előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére előre nem látható körülmények miatt nem sikerül időben megtervezni, legyártani és/vagy postázni a megrendelt ajándék tárgyakat. Amennyiben ez előfordulna igyekszünk minnél elöbb értesíteni benneteket a csúszás okáról és várható idejéről. Előfordulhat továbbá, hogy egy adott ajándéktárgy gyártása valamilyen előre nem látható oknál fogva módosul vagy meghiúsul. Például egy gyártó visszavonja korábban tett ajánlatát vagy az elkészült áru nem olyan minőségű, mint vártuk, stb. Ilyen esetben felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel és a választott ajándéktárgy helyett egy azonos értékű cserét tudunk biztosítani.

Mint hasonló kezdeményezés során nálunk is előfordulhat, hogy előre nem látható külső vagy belső körülmények befolyásolhatják a gyüjtést, a rajzfilm díszvetítését, a kiállítást, az ajándék tárgyak tervezését, gyártását és kézbesítését, stb. Ezzel együtt mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő. Kérünk vedd figyelembe, hogy ezt a kampányt hozzád hasonló MACSKAFOGÓ rajongók munkájának köszönhetően jött létre ezért ha esetleg valami lassan is teljesülne kérlek légy türelemmel és megértéssel.


Mit jelent az, hogy “Tervezett kézbesítés?”

Azt, hogy igyekszünk a tervezett kézbesítési idő szerint eljuttatni hozzád az ajándékokat de, mint minden hasonló kezdeményezés során, úgy itt is előfordulhat, hogy előre nem látható körülmények miatt nem sikerül időben megtervezni, legyártani és/vagy postázni a megrendelt ajándék tárgyakat. Amennyiben ez előfordulna igyekszünk minél előbb értesíteni benneteket a csúszás okáról és várható idejéről. Előfordulhat továbbá, hogy egy adott ajándéktárgy gyártása valamilyen előre nem látható oknál fogva módosul vagy meghiúsul. Például egy gyártó visszavonja korábban tett ajánlatát vagy az elkészült áru nem olyan minőségű, mint vártuk, stb. Ilyen esetben felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel és a választott ajándéktárgy helyett egy azonos értékű cserét tudunk biztosítani.


Hol lehet átvenni személyesen a megrendelt ajándéktárgyakat?

Az ajándéktárgyakat postai úton vagy személyesen lehet átvenni a Pannónia Stúdióban (1021 Budapest Hűvösvölgyi út 64.), ennek pontosideje még szervezés alatt van de mindent megteszünk azért, hogy még decemberben hozzátudjatok jutni az ajándék tárgyakhoz. Előreláthatólag december 18 és 22.-e között valamelyik napon.


Ki tervezete az ajándéktárgyakat?

Az ajándéktárgyakat Filkey Áron és Forgács Simon közreműködésével Ternovszky Béla (rendező), Szórády Csaba (animátor) és Hernádi Edit (animátor) tervezte.


Ha támogatom a gyűjtést tényleg “örökre” kint lesz a nevem az oldalon?

Az “örökre” ebben az esetben azt jelenti, hogy ameddig a www.macskafogo.hu üzemeltetéséről mi gondoskodunk, addig kint lesz, de minimum 2020. december 31-ig.


Bármilyen nevet megadhatok a támogatónak?

Alapesetben a vezetékneved rövidítve a keresztnevedet pedig kiírva fog megjelenni az oldalunkon. Például: Minta Gábor neve M. Gáborként jelenik majd meg. Ha ettől eltérő módon szeretnél megjelenni az oldalon akkor a Pénztárban a “Rendelés jegyzetek” mezőbe írd be, hogy mit szeretnél de kérlek vedd figyelembe, hogy csak a saját neved vagy annak valamilyen variácóját tudjuk elfogadni, mint például Minta Gábor esetében: Gábor, Minta, M. Gábor, Minta G.


Lehet anonim módon támogatni a kampányt?

Igen, lehet. Ebben az esetben arra kérünk, hogy a Pénztárban a “Rendelés jegyzetek” mezőbe írd be, hogy: “anonim támogatás”.


Hogy tudok elállni a vásárlástól?

Az ajándék tárgy postázása elött írj egy email a safranek@macskafogo.hu email címre benne neveddel, rendelésed dátumával és azonosító számával. Azonosítást követően töröljük a vásárlásod és vissza utaljuk annak összegét.

A postázását követően 14 napig indoklás nélkül visszaküldheted a terméket és vissza utaljuk a vételárat. Ehhez nem kell mást tenned mint fel venni velünk a kapcsolatot a safranek@macskafogo.hu email címen – azonban fontos tudni, hogy a visszatérítés csak a vételárra szól, a postaköltségekre nem.


Lehet ajándéktárgy vásárlása nélkül is támogatni a gyűjtést?

Igen, lehetséges. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy az első “1. Néző csomag“-ból rendelj igény esetén egyszerre többet is. Például 15.000 Ft támogatási cél esetén 10db-ot.


Lehet külföldről is támogatni a gyűjtést?

Egyenlőre sajnos nem, de ezerrel dolgozunk rajta és reményeink szerint pár napon belül lehetséges lesz! Amennyiben szeretnél értesítést kapni arról amint külföldről is lehet támogatni a gyűjtést úgy írj egy emailt nekünk a safranek@macskafogo.hu email címre!


Más kérdésem van, mit csináljak?

Tedd fel nekünk a safranek@macskafogo.hu email címen!

Nagyon köszönjük előre is a támogatásodat, de ha csak megosztod a kampányt, az is nagy segítség!