A mai nappal (2018.09.09.) gyűjtést indítunk a www.macskafogo.hu/gyujtes oldalon a rajzfilm emlékének ápolásáért mivel célunk, hogy a film digitális felújítása után, a való életben is megmutassuk Grabowskiékat a mostani gyerekeknek!

A Macskafogó című filmnek óriási rajongótábora van. Közülük néhány igazán lelkes rajongó évekkel ezelőtt elkezdett dolgozni azon, hogy a film emlékét méltó módon megőrizzék. Ennek egyik első lépéseként kezdeményezték, hogy a filmet digitálisan újítsák fel, amelyet a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum igazgatósága meg is valósított. Köszönet mindazoknak, akik ebbe az elmúlt hónapokban munkát tettek!

A Macskafogó emlékének fennmaradását azzal tudjuk még jobban elősegíteni, ha közösen ápoljuk a film kultikus világát. Ezért hoztuk létre a Macskafogo.hu oldalt, forgattunk interjúkat az alkotókkal, vagy vágtunk bele egy interaktív vándorkiállítás szervezésébe, hogy Grabowski történetét és a film poénjait a gyerekeink is megismerjék. Ezeket a célokat a most induló 30 napos gyűjtésből szeretnénk finanszírozni, ahol támogatóink macskafogós emléktárgyakat és eddig soha nem látott kultikus tárgyakat kapnak a támogatásukért cserébe.

A gyűjtést október 13-án zárjuk le, a Macskafogó 32. születésnapjának ünnepén, a Pannónia Filmstúdióban ahol egyúttal megnyitjuk a Macskafogó-kiállítást és bemutatjuk az alkotókkal készült interjúkat is!” – mondta.

A befolyt bevételből a kiállítás, az interjúk készítése és a Macskafogo.hu működési költségein kívül az egykori alkotókat is támogatják, hogy ezzel is kifejezzék hálájukat, hogy megszületett a Macskafogó.

További információ a www.macskafogo.hu/gyujtes oldalon találtok! 🙂