Kedves Támogatók,

Talán már értesültetek róla, hogy szombaton (2017.12.09.) a Magyar Nemzeti Filmalap bejelentette, hogy befejezi a film felújítását.

Ez óriási dolog és hatalmas öröm. Nekünk – akik két évvel ezelőtt szabadidőnkből, lelkesedésből elkezdtünk dolgozni a Macskafogón – az első pillanattól kezdve ez volt a célunk, hogy a mai gyerekek is Grabowskin nőjenek fel és az olyan szállóigék, mint pl. a “Jöjjön közelebb, Safranek” vagy a “Mehetünk vissza a balettba ugrálni!” nekik is pontosan ugyanazt jelentse, mint a mi generációnknak. Ezt a célt most úgy tűnik elértük és az álmunk hamarosan megvalósul. Köszönet ezért nektek rajongóknak, hogy ilyen sokan támogattátok a kezdeményezésünket és a Filmalapnak, hogy befejezi a film felújítását.

Másrészről ez egy sor váratlan új jogi kérdést vetett fel a gyűjtésünkkel kapcsolatban. Mi ugyanis többek között arra gyűjtöttünk pénzt, hogy közösen támogassuk a film felújítását. Erre – mint az közismert – már nem kell költenünk. Ezért jogászaink tanácsát követve ma úgy döntöttünk, hogy a megváltozott helyzethez alkalmazkodva, mindenkinek visszautaljuk az eddig küldött támogatását. Ezzel biztosítva, hogy továbbra is 100%-ig transzparens és mindenki számára követhető legyen mit mire gyűjtöttünk. Elnézést kérünk, ha ezzel esetleg keresztül húztuk karácsonyi ajándékozási terveiteket.

Jövőre oldalunk újraindul, hiszen a film felújítása mellett az is célunk volt, hogy méltó emléket állítsunk a Macskafogónak és biztosítsuk a közösség, valamint a karakterek jövőjét és az alkotók méltó bemutatását. Ezt a munkát fogjuk folytatni jövőre, reméljük addig még mindenkinek kitart a konzerv vér készlete.

Üdvözlettel,
Macskafogo.hu

2017.12.11., Budapest