Nektek köszönhetően két nap alatt összegyűlt az eredeti célként kitűzött 5 millió forint! A pénz összegyűlésével egy időben a Magyar Nemzeti Filmalap arról tájékoztatott bennünket, hogy a rajzfilmmel kapcsolatos még hátralévő munkákat befejezi. Mi ezt óriási közös sikernek tartjuk és örülünk, hogy elértük az eredeti célunkat: a filmet a következő generációk is ugyanúgy élvezhetik, mint mi. A fejlemények természetesen gyűjtést és az ahhoz tartozó ajándéktárgyak gyártását és kézbesítését nem érintik.

Szombat délután a Magyar Nemzeti Filmalap bejelentette, hogy befejezi a felújítást. Mi így a már digitalizált és részben felújított 195.000 képkockát örömmel átadjuk és boldogan várjuk a rajzfilm bemutatóját.

A film felújításának megkezdését a Magyar Nemzeti Filmarchívum támogatása tette lehetővé, hiszen ők őrizték eddig a film egyetlen negatívját. Nekünk az első naptól kezdve egyetlen célunk az volt, hogy a Macskafogót felújítsuk és méltó módon ápoljuk a film utóéletét, hogy a mi gyerekeink is Grabowskival nőhessenek fel. Boldogok vagyunk tehát, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap vállalja a restaurálás befejezését is. Ennél jobban nem is alakulhatott volna a film sorsa.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek az eddigi segítségét, de ezzel a gyűjtés még nem ért véget! 🙂 Az eddig és az ezután felajánlott támogatások is – ahogyan itt, a weboldalon is olvashatjátok – a film utóéletének ápolására, kiállítás szervezésére, az alkotókkal felvett interjúk és rendezői kommentár befejezésére, alkotók támogatására fordítjuk. Ezen felül tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal, összefogjuk a rajongókat és további olyan Macskafogó relikviákat kutatunk fel és mentünk meg az utókornak mint a stábfotó vagy képes forgatókönyv. Sőt, a terveink szerint különböző Macskafogós tárgyakat, játékfigurákat is gyártunk majd! Ezzel az a cél, hogy a Macskafogó figurák játékként is olyan meghatározóak legyenek a ma felnövő gyerekek között, mint maga a film felnőttek között. Ezzel is ápolva a film méltó utóéletét! 🙂