Gyűjtés az “ÍGY KÉSZÜLT A MACSKAFOGÓ” filmért és kiállításért

az alkotók és rajongók szervezésében, hogy Grabowsky-t a jövő nemzedékei is ismerhessék!
“Mert mostmár csak az a dolog segíthet.” – Bob Poljakov

2,184,450 Ft

gyűlt eddig össze a 5.000.000 Ft-os célból.

272

támogató

25 

nap van hátra

TÁMOGATÁS

Ha megosztod, az is nagy segítség!

Mi ez a hülyeség?
Mindannyiunk nagy kedvence, az 1986-ban nagy sikerrel bemutatott és 2018-ban digitálisan felújított MACSKAFOGÓ rajzfilm az újabb generációk számára feledésbe kezdett merülni.
Nero von Swarz

Ezért pár éve a film alkotói – köztük Ternovszky Béla, a rajzfilm rendezője – és egy lelkes rajongókból álló csapat úgy döntött, hogy önerőből belevágnak rendezői kommentár felvételébe és interjúk készítésébe az alkotókkal “Így készült a Macskafogó” címmel. Ezzel párhuzamosan belevágtak még egy kiállítás rendezésébe és gondoskodnak Grabowskiék utóéleítéről, remélve, hogy idővel más rajongók is támogatják majd erőfeszítéseiket. Ez a pillanat most jött el, erről szól ez a gyűjtés!

 

Eddigi munkánkat több mint húsz Macskafogó rajongó önkéntesünkön keresztül és saját megtakarításainkból finanszíroztuk, azonban a költségek többszörösen meghaladják pénzügyi lehetőségeinket. Így most láttuk idejét annak, hogy segítséget kérjünk tőletek, más MACSKAFOGÓ rajongóktól, hogy közösen gondoskodhassunk a Macskafogóról.
A gyűjtést a jobb oldalon látható csomagokon keresztül tudjátok támogatni. A csomagokban található ajándéktárgyakat a MACSKAFOGÓ alkotóival közösen terveztük, magyar ipar- és képzőművészek bevonásával, így a részvétellel az alkotókat is támogatjátok!

Ternovszky Béla

 

“Nagy öröm számomra, hogy rajongók lelkesedésből és – ami még fontosabb – önerőből vágtak bele interjúk készítésébe velünk, alkotókkal, valamint a rajzfilm utóéletének gondozásába, amit boldogan támogatok és remélem ti is így tesztek majd!”
Ternovszky Béla, rendező
“Így készült a Macskafogó” – Interjúk az alkotókkal

“Így készült a Macskafogó” címmel interjúkat készítettünk a rajzfilm alkotóival: Ternovszky Béla rendező és Nepp József forgatókönyvíró mellett Bánfalvy Ákos (háttértervező), Benedek Miklós (Teufel), Béres Ilona (Pissy), Hernádi Edit (mozdulattervező), Kern András (Buddy), Kunz Román (produkciós vezető), Mikó István (Lusta Dick), Morvay Gábor (gyártás vezető), Pálos Zsuzsa (Cookie), Szórádi Csaba (animátor) és a Párizsban élő Maros Zoltán (figuratervező) is mesél a Macskafogóról!

 

Ezeket az interjúkat a lehető legmagasabb minőségben, a filmiparban elérhető legjobb technikával és szakemberek segítségével rögzítettük, mert tudtuk azt, hogy ez egy egyszeri lehetőség lesz, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a felvétel óta sajnos több alkotó nincs közöttünk…

Itt olyan izgalmas kérdéseket tudtunk tisztázni az alkotókkal, mint például hogy mi inspirálta a rajzfilmet, miért olyan népszerű Teufel vagy éppen ki volt Julius Caesar és miért kellett heroint csempésznie műlábában?

Támogatásoddal segítesz, hogy ezek az interjúk minél több rajongóhoz eljussanak mivel az “Így készült a Macskafogó” filmet ingyenesen elérhetővé szeretnénk tenni a www.macskafogo.hu weboldalunkon keresztül! A filmet gyűjtésünk támogatói láthatják először a Macskafogó 32. szülinapján, október 13.-án ott ahol a rajzfilm is készült a Pannónia Stúdióban valamint a www.macskafogo.hu weboldalunkon keresztül.
Rendezői kommentár
Rendezői kommentárt vettünk fel Ternovszky Béla rendezővel, valamint az azóta váratlanul elhunyt Nepp József forgatókönyvíróval, a Pannónia Filmstúdióban, ott, ahol a rajzfilm is készült. Támogatásod hozzájárul ahhoz, hogy ezeket a felvételeket is közkinccsé tudjuk tenni.
A kiállítás

2018. október 13-án egy eddig soha nem látott MACSKAFOGÓ kiállítással is készülünk, melynek helyszíne ugyancsak a Pannónia Stúdió lesz! Itt az alkotók bemutatása mellett olyan kincseket láthattok, mint eredeti rajzok, cellek, hátterek, plakát, stábfotó, valamint a rajzfilm eredeti képes forgatókönyve!

 

Továbbá a FabLab Budapestnek és magyar ipar- és képzőművészeknek köszönhetően olyan – a rajzfilmben is látható – kultikus tárgyak kelnek majd életre, mint például: egér vérkonzerv, Mr. Teufel szivarvágója, szeme, robotkeze, kísérleti cementkocka, Schwarz VHS kazettája vagy éppen a 411-es egérbörtön és még sorolhatnánk… ezért inkább vegyetek részt a gyűjtésben és gyertek el! 🙂

32. Születésnap

Nagy álmunk, hogy a Pannónia Filmstúdióban közösen ünnepeljük meg a Macskafogó 32. születésnapját 2018 október 13-án, az alkotókkal közösen! Ezen a kivételes napon továbbá tervezzük az “Így készült a Macskafogó” alkotói interjúk bemutatását és a kiállításunk megnyitóját is! Amennyiben összegyűlik az ehhez szükséges összeg, úgy jegyek korlátozott számban elérhetők lesznek, melyről a gyűjtésben résztvevők elsőként fognak értesülni!

 

Utóélet gondozás
Amennyiben a gyűjtésből befolyt összeg lehetővé teszi, tovább fejlesztjük és üzemeltetjük a www.macskafogo.hu weboldalt és a Macskafogó közösségi oldalait, kiállításokat és vetítéseket szervezünk, tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal, olyan relikviák digitalizálásáról és megőrzéséről gondoskodunk, mint az eredeti képes forgatókönyv vagy az eredeti filmplakát, stb. Egyszóval minden megteszünk azért, hogy a MACSKAFOGÓ az azt megillető módon maradjon fenn az jövő generációi számára!
Mennyibe került a kisérlet?

Ennek a projektnek – aminek része többek között a rendezői kommentár, az alkotói interjúk elkészítése, a születésnapi vetítés, a hozzá kapcsolódó kiállítás, relikviák felkutatása, digitalizálás, felújítás, stb… – teljes költsége közel 65 millió forint.

 

Ebben az összegben benne van közel két tucat önkéntesünk több éves munkája, több forgatás eszközeinek bérlése, utazások költségei, technikai eszközök beszerzése, online felületeink létrehozása és fenntartása, rendezvények szervezése, kiállítás rendezése, stb…

Első lépésként ennek egy kisebb részét, 5 millió Ft-ot tűztünk ki célul gyűjtésünknek remélve, hogy ebből ezeknek a költségeknek legalább egy részét viszont tudjuk látni, az alkotókat támogatni és munkánkat folytatni.

Kik vannak az akcióban?
Forgács Simon
Szervező
Gyárfás Eszter
Szervező
Faix Csaba
Kommunikációs tanácsadó
Farkas Franciska
Nagykövet
Szabó Simon
Nagykövet
Spáh Károly
Operatőr
Kasza Gábor
Operatőr
Spáh Dávid
Riporter
Filkey Áron
Grafikus
Szemerey Bence
Fotó
Reszegi László
Közösségi Média
Pap Dávid
Kivitelező
Boldog Anita
Fotó
Skriba Melinda
Grafikus
Kovács Kristóf
3D tervezés
Mészáros Szani
Grafikus
Sass-Hegedűs Ágnes
Szervező
Ferenczy Gábor
Szövegíró
Richolm Orsolya
Szövegíró
Németh Edina
Szövegíró
Fehér Marcel
Vágó
Illés István
Operatőr
Ari Issler
Operatőr
Tárkányi Áron
Hangmérnök
Kiemelt partnereink
tamogatok
tamogatok
Köszönet
A rajzfilm összes alkotójának, köztük Ternovszky Béla, Nepp József, Szórády Csaba, Kunz Román, Hernádi Edit, Benedek Miklós, Pálos Zsuzsá, Kern András, Béres Ilona, Mikó István, Morvay Gáborn, Bánfalvy Ákos.
Továbbá Jancsó Dávid, Levendel Sára, Földes Veronika, Mészáros Szani (grafikus), Kálmán MAO Mátyás, Bartók Flóra (Kiscelli Múzeum), Molnár Bori (KIscelli Múzeum), Fehér Ádám, Molnár Gabi, ARIZONA MPS, Gustav Szabo, Marjorie Kaplan, Lowack Balázs, Szőke Barbara, Gàbor Tamàs Indiana, Molnár Péter, Rácz Zoltán, Digital Natives, Király Attila (Marble Digital), Virág Zoltán, Hargittai Laszló, Kabán Benedek, Decsi István, Ágoston Alexandra, Nyíri Gyöngyvér, Horn Ádám, Rényi Dániel, Bálint Dani (Pinetime Clothing), Benke Attila, Nagy Julianna Gabriella, Kovács Zoltán és még sokan mások!
Fotó Ternovszky Béláról: Nagy Attila Károly / Index
Vigyázat! Csak mutogasson!
Timeline
Timeline
Kockázatok és kihívások
Előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére, előre nem látható körülmények miatt nem sikerül időben megtervezni, legyártani és/vagy postázni a megrendelt ajándék tárgyakat. Amennyiben ez előfordulna, igyekszünk minél előbb értesíteni benneteket a csúszás okáról és várható idejéről. Előfordulhat továbbá, hogy egy adott ajándéktárgy gyártása valamilyen előre nem látható oknál fogva módosul vagy meghiúsul. Például egy gyártó visszavonja korábban tett ajánlatát vagy az elkészült árú nem olyan minőségű, mint vártuk, stb. Ilyen esetben felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel és a választott ajándék tárgy helyett egy azonos értékű cserét tudunk biztosítani.
Mint hasonló kezdeményezés során nálunk is előfordulhat, hogy előre nem látható külső vagy belső körülmények befolyásolhatják a gyüjtést, a rajzfilm vetítését, a kiállítást, az ajándék tárgyak tervezését, gyártását és kézbesítését, stb. Ezzel együtt mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő. Kérjük gondoljatok arra, hogy ezt a gyűjtést hozzátok hasonló MACSKAFOGÓ rajongók eddigi önkéntes munkájának köszönhetően jött létre, ezért ha esetleg valami lassabban is teljesülne a tervezetnél, kérjük legyetek türelemmel és megértéssel. Köszönjük!

Ha kérdésed lenne látogass el a Gyakran ismételt kérdések oldalunkra vagy írj nekünk a safranek@macskafogo.hu címre.

 

Nagyon köszönjük előre is a támogatásodat, de ha csak megosztod a kampányt, az is nagy segítség! 🙂

macskafogo csoportkep
Gyakran ismételt kérdések


Miért jött létre ez a gyűjtés?

A MACSKAFOGÓ rendezői kommentárját, valamint alkotói interjúk felvételét és tervezett bemutatójával egybekötött kiállítást eddig kizárólag magántámogatásokból finanszíroztuk, azonban ezek költsége többszörösen meghaladja pénzügyi lehetőségeinket. Így most láttuk idejét annak, hogy segítséget kérjünk tőletek, más MACSKAFOGÓ rajongóktól, hogy közösen gondoskodhassunk a rajzfilm utóéletéről.


Meddig tart a gyűjtés?

2018 szeptember 9.-én indul és 2018. október 13.-án zárul, de ezzel együtt amennyiben a körülmények úgy diktálják és látjuk értelmét, meghosszabbítjuk a gyűjtést.


Mi az, hogy gyűjtés?

Ez egy un. közösségi finanszírozó gyűjtés vagy kampány (angol nevén crowdfunding campaign) ahol nem adomány gyűjtésről van szó mivel a gyűjtésben résztvevők ajándéktárgyakat és filmes relikviákat vásárolnak. A közösségi finanszírozó gyűjtés egy olyan nemzetközileg népszerű finanszírozó eszköz amelyet az internet és a közösségi média elterjedése tett lehetővé magán személyek, vállalkozások és civil szervezetek számára. Gyűjtésben támogatóként a támogatásodért – és persze türelmedért – cserébe olcsóbban és elsőként juthatsz egy-egy különleges termékhez, ajándéktárgyhoz közben segítve ezzel egy nemes cél megvalósítását is! A mi esetünkben erre azért van nagy szükség mert ezzel tudjuk felhívni a figyelmet munkánkra és legalább részben megpróbálni finanszírozni azt a rengeteg időt és energiát amit beletettünk a Macskafogó utóéletének gondozásába.


Mennyibe kerül ez az egész?

Ennek a projektnek – aminek része a rendezői kommentár, az alkotói interjúk elkészítése, a születésnapi vetítés, a hozzá kapcsolódó kiállítás, relikviák felkutatása, digitalizálás, felújítás, stb… – teljes költsége közel 65 millió forint.

Ebben az összegben benne van közel két tucat önkéntesünk több éves munkája, több forgatás eszközeinek bérlése, utazások költségei, technikai eszközök beszerzése, online felületeink létrehozása és fenntartása, rendezvények szervezése, stb…

Első lépésként ennek egy kisebb részét, 5 millió Ft-ot tűztünk ki célul gyűjtésünknek remélve, hogy ebből ezeknek a költségeknek legalább egy részét viszont tudjuk látni, az alkotókat támogatni és munkánkat folytatni.


Kik segítettéj eddig a projektet?

Olyan magánszemélyek és cégek segítették eddig, akik ugyancsak rajongók, szeretik a MACSKAFOGÓ-t és fontosnak tartják annak fennmaradását és méltó utóéletét. A cégek neveit a gyűjtésünk “Leírás” tab-ján a “Kik vannak az akcióban” rész alatt láthatjátok.


Mire fogjátok fordítani a befolyó összeget?

A MACSKAFOGÓ rajzfilm rendezői kommentár és alkotói interjúk gyártási költségeire, bemutatójára, az ahhoz kapcsolódó kiállításra valamint a rajzfilm utóéletét fogjuk finanszírozni belőle és ha marad, akkor az eddigi költségeket fizetjük ki belőle. Ezen felül pedig adót fogunk fizetni, az ajándék tárgyakat gyártani, postázni és nem utolsó sorban az alkotókat támogatni.


Hol lesz látható a rendezői kommentár és a stáb interjúk?

Az alkotói interjúkat szeretnénk minél több rajongóhoz eljuttatni így azt ingyenes formában tesszük közzé online a bemutató után.


Mikor lehet a rajzfilmet megvásárolni DVD vagy Blu-ray változatban?

Mivel a MACSKAFOGÓ rajzfilm minden forgalmazási joga felett kizárólag a Magyar Nemzeti Filmarchívum rendelkezik, amibe se beleszólásunk se rálátásunk sincsen így sajnos erre a kérdésre csak ők tudnak válaszolni.


Mi történik ha, több pénz érkezik, mint a kitűzött cél?

Minden vásárlás csökkenteni fogja a már eddigi költségeit valamint támogatja az alkotókat és segít gondoskodni a film utóéletéről, például tovább fejlesztjük és üzemeltetjük a www.macskafogo.hu weboldalt és közösségi oldalait, kiállításokat és vetítéseket tudunk szervezni, tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal és támogatjuk őket, olyan rajzfilm relikviák digitalizálásának és szakszerű megőrzésének költségeiről tudunk gondoskodni, mint az eredeti képes forgatókönyv, cellek, rajzok vagy a filmplakát, stb. Egyszóval gondoskodunk arról, hogy a MACSKAFOGÓ a neki kijáró módon maradjon fenn a jövő generációi számára.


Mit történik ha, kevesebb pénz érkezik, mint a kitűzött cél?

A befolyt összeget továbbra is az eredeti terv szerint fogjuk felhasználni, azonban értelemszerűen kisebb mértékben.


Hogyan gondoskodtok a rajzfilm utóéletéről?

Tovább fejlesztjük és üzemeltetjük a www.macskafogo.hu weboldalt és közösségi oldalait, kiállításokat és vetítéseket szervezünk, tartjuk a kapcsolatot az alkotókkal és támogatjuk őket, olyan rajzfilm relikviák digitalizálásáról és szakszerű tárolásáról gondoskodunk, mint az eredeti képes forgatókönyv, cellek, rajzok vagy a filmplakát, stb. Egyszóval gondoskodunk arról, hogy a MACSKAFOGÓ a neki kijáró módon maradjon fenn az jövő generációi számára.


Milyen kockázatai vannak a gyűjtésnek?

Előfordulhat, hogy minden igyekezetünk ellenére előre nem látható körülmények miatt nem sikerül időben megtervezni, legyártani és/vagy postázni a megrendelt ajándék tárgyakat. Amennyiben ez előfordulna, igyekszünk minél előbb értesíteni benneteket a csúszás okáról és várható idejéről. Előfordulhat továbbá, hogy egy adott ajándéktárgy gyártása valamilyen előre nem látható oknál fogva módosul vagy meghiúsul. Például egy gyártó visszavonja korábban tett ajánlatát vagy az elkészült áru nem olyan minőségű, mint vártuk, stb. Ilyen esetben felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel és a választott ajándéktárgy helyett egy azonos értékű cserét tudunk biztosítani.

Mint hasonló kezdeményezés során nálunk is előfordulhat, hogy előre nem látható külső vagy belső körülmények befolyásolhatják a gyűjtést, a bemutatót, a kiállítást, az ajándék tárgyak tervezését, gyártását és kézbesítését, stb. Ezzel együtt mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy ilyen ne forduljon elő. Kérünk vedd figyelembe, hogy ezt a kampányt hozzád hasonló MACSKAFOGÓ rajongók munkájának köszönhetően jött létre ezért ha esetleg valami lassan is teljesülne kérlek légy türelemmel és megértéssel.


Mit jelent az, hogy “Tervezett kézbesítés?”

Azt, hogy igyekszünk a tervezett kézbesítési idő szerint eljuttatni hozzád az ajándékokat de, mint minden hasonló kezdeményezés során, úgy itt is előfordulhat, hogy előre nem látható körülmények miatt nem sikerül időben megtervezni, legyártani és/vagy postázni a megrendelt ajándék tárgyakat. Amennyiben ez előfordulna, igyekszünk minél előbb értesíteni benneteket a csúszás okáról és várható idejéről. Előfordulhat továbbá, hogy egy adott ajándéktárgy gyártása valamilyen előre nem látható oknál fogva módosul vagy meghiúsul. Például egy gyártó visszavonja korábban tett ajánlatát vagy az elkészült áru nem olyan minőségű, mint vártuk, stb. Ilyen esetben felvesszük a kapcsolatot az érintettekkel és a választott ajándéktárgy helyett egy azonos értékű cserét tudunk biztosítani.


Hol lehet átvenni személyesen a megrendelt ajándéktárgyakat?

Az ajándéktárgyakat postai úton vagy személyesen lehet átvenni Budapesten, ennek pontos helye még szervezés alatt van de mindent megteszünk azért, hogy minél előbb hozzá tudjatok jutni az ajándéktárgyakhoz személyesen is


Ki tervezete az ajándéktárgyakat?

Az ajándéktárgyakat Magyar ipar- és képzőművészek tervezték, mint például: Boldog Anita, Filkey Áron, Forgács Simon és Pap Dávid a rajzfilm alkotóinak közreműködésével: Ternovszky Béla (rendező), Szórády Csaba (animátor) és Hernádi Edit (animátor) tervezte.


Ha vásárolok a gyűjtés ideje alatt akkor tényleg “örökre” kint lesz a nevem az oldalon?

Az “örökre” ebben az esetben azt jelenti, hogy ameddig a www.macskafogo.hu üzemeltetéséről mi gondoskodunk, addig kint lesz, de minimum 2020. december 31-ig.


Bármilyen nevet megadhatok a támogatónak?

Alapesetben a vezetékneved rövidítve a keresztnevedet pedig kiírva fog megjelenni az oldalunkon. Például: Minta Gábor neve M. Gáborként jelenik majd meg. Ha ettől eltérő módon szeretnél megjelenni az oldalon akkor a Pénztárban a “Rendelés jegyzetek” mezőbe írd be, hogy mit szeretnél de kérlek vedd figyelembe, hogy csak a saját neved vagy annak valamilyen variációját tudjuk elfogadni, mint például Minta Gábor esetében: Gábor, Minta, M. Gábor, Minta G.


Lehet anonim módon támogatni a kampányt?

Igen, lehet. Ebben az esetben arra kérünk, hogy a Pénztárban a “Rendelés jegyzetek” mezőbe írd be, hogy: “anonim támogatás”.


Hogy tudok elállni a vásárlástól?

Írj e-mailt nekünk lehetőleg még az ajándék tárgy postázása előtt a safranek@macskafogo.hu email címre benne neveddel, rendelésed dátumával és azonosító számával. Azonosítást követően töröljük a vásárlásod és vissza utaljuk annak összegét.

A postázását követően 14 napig indoklás nélkül visszaküldheted a terméket és vissza utaljuk a vételárat. Ehhez nem kell mást tenned mint felvenni velünk a kapcsolatot a safranek@macskafogo.hu email címen – azonban fontos tudni, hogy a visszatérítés csak a vételárra szól, a postaköltségekre nem.


Lehet ajándéktárgy vásárlása nélkül is segíteni a gyűjtést?

Igen, lehetséges. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy az első “1. Néző csomag“-ból rendelj igény esetén egyszerre többet is. Például 15.000 Ft cél esetén 10 darabot.


Lehet külföldről is segíteni a gyűjtést?

Igen! A vásárlási folyamat során egyszerűen add meg a külföldi szállítási címed! Amennyiben elakadnál vagy kérdésed van lépj kapcsolatba velünk a jobb alsó sarokban látható Chat ablakban vagy emailen a safranek@macskafogo.hu címen.


Más kérdésem van, mit csináljak?

Tedd fel nekünk a safranek@macskafogo.hu email címen!

Támogatók
A támogatók neveit igyekszünk naponta frissíteni.
Dátum Név
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 Anoním
2018-09-09 P. Tamás
2018-09-09 B. Aranka
2018-09-10 Gy. Imre
2018-09-10 J. Gergely
2018-09-10 T. Tamás
2018-09-10 D. Erika
2018-09-10 T. István
2018-09-10 S. Adrienn
2018-09-11 G. Marcella
2018-09-11 Zs. Katalin
2018-09-11 B. Anita
2018-09-11 R. Edina
2018-09-12 G. Péter
2018-09-12 S. Gabriella
2018-09-12 Sz. Tamas
2018-09-12 S. Hajnalka
2018-09-12 V. V. Ágnes
2018-09-12 M. Olivér
2018-09-12 M. Mihály
2018-09-12 D. Dénes
2018-09-12 L. Lívia
2018-09-12 K. Tibor
2018-09-12 O. Ildikó
2018-09-12 S. Péter
2018-09-12 B. Zsuzsanna
2018-09-13 H. V. Orsolya
2018-09-13 F. András
2018-09-13 K. Tibor
2018-09-13 K. Tamás
2018-09-13 V. Anna
2018-09-13 S. Péter
2018-09-13 R. Péter
2018-09-13 H. Zoltan
2018-09-13 V. Áron
2018-09-13 N. Daniel
2018-09-13 K. Mercedes
2018-09-13 S. Krisztina
2018-09-13 G. Eszter
2018-09-13 D. Peter
2018-09-13 B. Tibor
2018-09-13 M. Dániel
2018-09-13 K. István Balázs
2018-09-13 D. Csaba
2018-09-13 R. Zsófia
2018-09-13 R. Gábor
2018-09-13 M. Veronika
2018-09-13 T. Tibor
2018-09-13 B. Béla
2018-09-13 K. Csaba
2018-09-13 K. Ákos
2018-09-13 H. Petra
2018-09-13 N. Komondi
2018-09-13 T. Bettina
2018-09-13 F. Balázs
Hozzászólások
ITT TÁMOGATHATOD A GYŰJTÉST: